ΟΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΔΟΜΗ ΤΟΥ DNA ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ.

Η ευτυχία είναι η φυσική κατάσταση του ανθρώπου. Είναι η πρόκληση της ζωής μας και αποτελεί τον πραγματικό λόγο της ύπαρξής μας. Για να δημιουργήσουμε την ευτυχία, χρειάζεται να είμαστε συντονισμένοι με την εσωτερική μας αλήθεια. Στην πραγματικότητα γεννηθήκαμε και φτιαχτήκαμε για να είμαστε ευτυχισμένοι, είναι ο φυσικός μας χώρος. Αν δεν είμαι ευτυχισμένος σημαίνει ότι δεν είμαι συντονισμένος με τον αληθινό μου εαυτό.

Κάθε φορά που δεν αισθανόμαστε καλά, αισθανόμαστε π.χ. φόβο, ενοχή για κάτι, θυμό, μνησικακία, φθόνο, ζήλια, πόνο, αδικία αυτή η ενέργεια που βιώνεται με δυσάρεστο τρόπο, θα πρέπει να αποτελεί καμπανάκι για εσωτερική αλλαγή.

Οτιδήποτε συμβαίνει στη ζωή μας το έχουμε δημιουργήσει εμείς οι ίδιοι, βασισμένοι στις σκέψεις και στις πεποιθήσεις που κρατιούνται στο υποσυνείδητό μας. Τα συναισθήματά μας πάντοτε επηρεάζονται από το είδος των σκέψεων που έχουμε και που συνηθίσαμε να έχουμε από μικρά παιδιά. Αυτά που μάθαμε χωρίς την βούλησή μας από το περιβάλλον που μεγαλώσαμε, από τα πρότυπα τα γονικά και όχι μόνο.

Οι σκέψεις και οι πεποιθήσεις που έχουμε, είναι ριζωμένες στα κύτταρα μας και στο DNA μας. Επειδή βρίσκονται στο DNA μας, οποιαδήποτε τραυματική εμπειρία, ισχυρό στρες που εκδηλώνεται στους γονείς μπορεί να περάσει και στις επόμενες γενιές. Άρα ο τρόπος σκέψης και οι τραυματικές εμπειρίες των προγόνων μας περνάει και σε μας.

Το Universe of heartmath που βρίσκεται στη Β. Καλιφόρνια των ΗΠΑ, σε πειράματα που έκανε, απέδειξε ότι πολύ συγκεκριμένα είδη συναισθημάτων έχουν την δύναμη να αλλάζουν το DNA στο σώμα μας με θετικό ή αρνητικό τρόπο.
Συγκεκριμένα έγινε το εξής πείραμα: Πήραν ανθρώπινο DNA, το απομόνωσαν και ζήτησαν από ειδικά άτομα εκπαιδευμένα να νιώσουν συναφή και καθαρά συναισθήματα ΑΓΑΠΗΣ, ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ, ΣΥΜΠΟΝΟΙΑΣ, ΘΥΜΟΥ, ΟΡΓΗΣ, ΜΙΣΟΥΣ. Καθώς αυτά τα άτομα είχαν τα συναισθήματα αυτά, εκείνοι κατέγραφαν τον τρόπο με τον οποίο αντιδρούσε το DNA. Ανακάλυψαν ότι, στην παρουσία ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ, ΑΓΑΠΗΣ, ΣΥΜΠΟΝΟΙΑΣ, ΣΥΓΧΩΡΕΣΗΣ, το DNA έγινε τρομερά ‘’χαλαρό’’. Είναι γνωστό από έρευνες ότι αυτό ενισχύει το αμυντικό σύστημα του οργανισμού. Το αντίθετο ακριβώς συνέβη στην παρουσία ΘΥΜΟΥ, ΟΡΓΗΣ, ΖΗΛΙΑΣ, το DNA σφίχτηκε σαν κόμπος, συρρικνώθηκε και έτσι μειώθηκε η αμυντική αντίδραση του οργανισμού. Στο πείραμα αυτό βλέπουμε σαφώς την επίδραση του ανθρώπινου συναισθήματος επί της προσαρμογής και διαμόρφωσης του DNΑ του σώματος μας. Αυτό σημαίνει ότι αν εμείς κατά βούληση επιστρατεύσουμε αυτά τα συναισθήματα, ουσιαστικά αλλάζουμε τον τρόπο λειτουργίας του DNA.

Η καθηγήτρια Ιζαμπέλ Μανσουί του Πανεπιστημίου της Ζυρίχης, μαζί με την ερευνητική της ομάδα, είχαν ενδείξεις ότι οι σοβαρές τραυματικές εμπειρίες των γονιών μπορούν να επηρεάσουν τους απογόνους τους. Και τα ψυχοσωματικά τραύματα μπορούν να προκαλέσουν κατάθλιψη και άλλες διαταραχές της συμπεριφοράς, που κληροδοτούνται στα παιδιά.
Πώς γίνεται αυτό; Η έκθεση σε υψηλά επίπεδα στρες, αλλάζει την παραγωγή των Micro RNAs, τα οποία βοηθάνε στη ρύθμιση και έκφραση των γονιδίων. Τα μόρια αυτά υπάρχουν στο σπέρμα, οπότε πιθανότατα να είναι το μέσον μεταβίβασης του ψυχο-βιολογικού αποτυπώματος του τραύματος. Παρατηρήθηκε ότι τα παιδιά των βετεράνων του πολέμου του Βιετνάμ, παρουσίαζαν υψηλό ποσοστό αυτοκτονιών σε σύγκριση με τον υπόλοιπο πληθυσμό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε άλλες έρευνες που έχουν γίνει, οι επιστήμονες σημείωσαν εκατοντάδες διαφορές στο DNA των παιδιών με γονείς που βρίσκονταν σε μέγιστο στρες. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το υψηλό στρες της μητέρας στη διάρκεια της βρεφικής ηλικίας των παιδιών, μετέβαλε 139 γονίδια, ενώ το άγχος και το στρες του πατέρα στη διάρκεια της προσχολικής ηλικίας των παιδιών μετέβαλε 31 γονίδια.

Επομένως είναι υποχρέωση όλων μας, αυτοί που έχουν ήδη γίνει γονείς, αλλά και αυτοί που πρόκειται να γίνουν γονείς, χωρίς ενοχές και σκληρά ‘’κατηγορώ’’(γιατί κάθε γονιός κάνει το καλύτερο δυνατό που ξέρει και μπορεί για το δικό του παιδί), να δουλέψουν με τον εαυτό τους με μεθόδους αυτογνωσίας. Η θεραπευτική τεχνική της μεθόδου ΘΗΤΑ έχει την δυνατότητα να παρέμβει θεραπευτικά, να βρει τους λανθασμένους θεμελιακούς λίθους του ψυχικού οικοδομήματος που κληροδοτήθηκε στον καθένα μας, με ασφαλές τρόπο να αλλάξει τις επιβλαβείς για την υγεία πεποιθήσεις και να βοηθήσει να θεμελιωθεί ένα καινούριο οικοδόμημα με γερές και υγιείς βάσεις, με στόχο μια κοινωνία δομημένη σε υγιείς και ισορροπημένες υπάρξεις, που θα είναι κεντραρισμένη και συντονισμένη με τον αληθινό τους εαυτό.

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s