ΘΥΜΟΣ ΚΑΙ ΜΙΣΟΣ

Ο θυμός και το μίσος αποτελούν τα πιο τοξικά συναισθήματα που μπορούμε να έχουμε ως άνθρωποι. Τα συναισθήματα οργής και μίσους συσσωρεύονται στο μυαλό, το σώμα και την ψυχή επηρεάζοντας τα όργανα του σώματος και τις φυσικές διεργασίες, αναπαράγοντας  ακόμη πιο αρνητικά συναισθήματα. Οι παρατεταμένες εξάρσεις θυμού μπορεί να προκαλέσουν στο σώμα υψηλή αρτηριακή πίεση, άγχος, πονοκεφάλους και κακή κυκλοφορία του αίματος. Οι έρευνες δείχνουν επίσης ότι ακόμη και ένα επεισόδιο πέντε λεπτών θυμού είναι τόσο άγχος που μπορεί να επηρεάσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα για περισσότερο από έξι ώρες Όλα αυτά τα θέματα υγείας μπορεί να οδηγήσουν σε πιο σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως καρδιακή προσβολή και εγκεφαλικό επεισόδιο. Ο θυμός και το μίσος μπορεί να απευθύνεται προς εσάς τους ίδιους ή σε άλλους ανθρώπους, αλλά σε κάθε περίπτωση θα χάσετε όταν θα επιτρέψετε να τρέφεται η ψυχή σας με αυτόν τον καταστροφικό τρόπο. Ευτυχώς, υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να ξεπεράσετε το μίσος στη ζωή σας.

 

Πώς να ξεπεράσετε τον θυμό και το μίσος

  1. Πρώτο βήμα είναι να αναγνωρίσετεαυτά τα συναισθήματα. Αντί ναπιέζετετον θυμό σαςστα ενδότερατου μυαλούσας ή νααρνείστενα παραδεχτείτεότι είναι εκεί, παρατηρήστε πώς αισθάνεστε.Εάν μπορείτε ναπαραδεχτείτε ότιείστε θυμωμένοι, τότε μπορείτε νααρχίσετε να αντιμετωπίζετεαυτά τα συναισθήματακαι στη συνέχεια να βρείτε μιαλύση στο πρόβλημα.

 

  1. καταλάβετε γιατίείστε θυμωμένοι.Κοιτάξτεβαθιάμέσα σαςκαιρωτήστε τον εαυτό σαςγιατί είστεαναστατωμένος. Πολλές φορές, ο θυμόςκαι το μίσοςπροέρχονται απόένα μέροςτου φόβου, ανασφάλειαςήαυτοάμυνας. Μόλις βρείτετη ρίζατου θυμούσας, ρωτήστε τον εαυτό σαςαξίζει να βλάψει όλο αυτότη σωματικήκαι ψυχικήυγεία σας.

 

 

  1. Κάντε ένα βήμαπίσω την στιγμή που είστε εν βρασμώ ψυχής. Τέτοιες στιγμές είναι δύσκολο να πάρετε ορθολογικές αποφάσεις. Κάντε ένα διάλειμμα, κάντεμιαβόλτα ήδιαλογιστείτε για να ηρεμήσει ο νους.Πάρτεβαθιές ανάσεςκαιαφήστε τον εαυτό σαςνα χαλαρώσει. Μόλις ο νουςσαςείναι ήρεμος, θα είστε σε θέσηνα ελέγξετε τα συναισθήματάσαςμε έναν πιοαποτελεσματικό τρόπο.

 

  1. Στη συνέχεια προσπαθήστε να βρείτε μια λύση στο πρόβλημα. Εάν η κατάσταση είναι πέρα ​​από τον έλεγχό σας, προσπαθήστε να το επιλύσετε στο      κεφάλι σας μετατοπίζοντας τη νοοτροπία σας και τον τρόπο που μάθατε να σκέφτεστε. Μπορεί να μην είστε σε θέση να αλλάξετε ένα συγκεκριμένο πρόσωπο ή μια κατάσταση, αλλά μπορείτε να αλλάξετε τον τρόπο που σκεφτόσαστε γι ‘αυτά.

 

  1. Συζητήστε με φίλους για το τι έχετε στο μυαλό σας. Μερικές φορές απλά μιλώντας με έναν στενό φίλο, ή ένα μέλος της οικογένειας ή ακόμα και έναν θεραπευτή για κάτι που σας κάνει να είστε θυμωμένος μπορεί να βοηθήσει να ανακουφιστείτε από τα αρνητικά συναισθήματα που έχετε. Επιπλέον μπορείτε να πάρετε αντικειμενικές συμβουλές και να δείτε τα πράγματα περισσότερο αντικειμενικά, πράγμα που θα βοηθούσε απεριόριστα.

 

 

  1. Αφήστε ανθυγιεινές συνήθειες σκέψης. Αν πιάσετε τον εαυτό σας να σκέφτεται σκέπτεται άσχημα για τους άλλους ή / και τον εαυτό σας, προσπαθήστε να επανεκπαιδεύσετε το μυαλό σας να σκεφτεί πιο θετικά. Αφήσετε τυχόν αρνητικές σκέψεις να φύγουν μακριά σας και να αρχίστε να εκτιμάτε τα καλά που έχετε στη ζωή σας.

 

Όλοι βιώνουμε θυμό και το μίσος κάποια στιγμή στη ζωή. Είναι φυσικό να αισθανόμαστε θυμωμένοι για κάτι. Να θυμάστε ότι ο θυμός έρχεται από μέσα, και μπορεί να είναι εξίσου εύκολο να εξαλειφθεί, να κατασταλεί ή να  κρατηθεί κάποιος από αυτόν. Στην πραγματικότητα, μερικές φορές είναι πιο εύκολο να τον αφήσουμε να τον απελευθερώσουμε παρά να συνεχίσουμε να τον κρατάμε και να είμαστε αναστατωμένοι, καταστρέφοντας στην κυριολεξία τα ζωτικά μας όργανα, καρδιά, ήπαρ, νεφρά κλπ. Αν μπορείτε να μάθετε να αντιμετωπίζετε το θυμό σας στη ρίζα του και να επιλύσετε τα αρνητικά συναισθήματα σας χωρίς να μαστιγώνετε τον εαυτό σας ή τους άλλους, τότε θα είναι ήδη ένα βήμα παραπέρα στην πορεία προς τη βέλτιστη υγεία και ευτυχία.

Η τεχνική ThetaHealing®  σας δίνει την δυνατότητα να βρείτε τις  πηγές του θυμού και του μίσους που σας ταλαιπωρούν και ασθενούν το αμυντικό σας σύστημα. Μέσω των συνεδριών μπορείτε να απαλλαγείτε από τα αρνητικά αυτά συναισθήματα που κατακλύζουν την ζωή σας και να δημιουργήσετε μια χαρούμενη και υγιή πραγματικότητα, πάνω σε υγιείς βάσεις. Το μίσος και ο θυμός καταλαμβάνουν στο σώμα ένα μεγάλο ποσοστό χώρου και καθώς συσσωρεύονται αυτά τα αρνητικά συναισθήματα γίνονται πηγή ασθενειών στο βάθος του χρόνου.

Με τις θεραπείες της τεχνικής ThetaHealing® μπορείτε να απελευθερωθείτε σε σύντομο χρονικό διάστημα και να δείτε τα θετικά αποτελέσματα των θεραπειών στο σώμα και στην ψυχή σας βελτιώνοντας ταυτόχρονα όλες τις πτυχές της ζωής σας.

 

 

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s